Svijet

Preminuo najbogatiji Nijemac

Preminuo najbogatiji Nijemac
Preminuo najbogatiji Nijemac

BERLIN - Najbogatiji čovjek u Njemačkoj, koji je takođe suosnivač lanca diskontnih supermarketa Aldi, Karl Albrecht, preminuo je prošle srijede u Essenu u 94- godini, javili su njemački mediji u ponedjeljak.

Sahrani Karla Albrechta u ponedjeljak prisustvovali su samo članovi najuže porodice, potvrdio je njemačkim medijima portparol gradske vlade Essena, prenosi Xinhua.

Sudeći po medijskim izvještajima, njegov grob nalazi se samo nekoliko metara od groba njegovog brata Thea, koji je preminuo prije nekoliko godina.

Skupa s bratom Theom Albrechtom, Karl Albrecht osnovao je Aldi, jednu od najuspješnijih korpooracija u poslijeratnoj Njemačkoj, koja je izrasla iz granapa njihove majke u njemačkom gradu Essenu.

Kako navodi online izdanje njemačkog magazina Focus, u 50 godina do danas, više od 9.000 prodavnica, koje su stvorile dohodak veći od 50 milijardi evra, pojavilo se širom svijeta.

Iz tog razloga, milijarderi Albrechti predvodili su rang liste najbogatijih Nijemaca s velikom prednošću pred ostalima.

U martu 2014. godine poslovni magazin Forbes proglasio je Karla Albrechta najbogatijim Nijemcom s imovinom vrijednom 25 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije