Svijet

Priština: Veliki miting opozicije protiv Sporazuma o Zajednici

Priština: Veliki miting opozicije protiv Sporazuma o Zajednici
Priština: Veliki miting opozicije protiv Sporazuma o Zajednici

PRIŠTINA - Tri kosovske opozicione partije, Pokret "Samoopredeljenje", Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, za danas u 14 sati zakazale su veliki miting na Trgu "Zahir Pajaziti" u Prištini.

Sa mitinga, kojeg su organizatori nazvali manifestacijom, još jednom će biti izneseno suprostavljanje opozicije Sporazumima o Zajednici opština sa srpskom većinom i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Manifestacija se organizuje danas, na 28. novembar, Dan zastave i Dan nezavisnosti Republike Albanije, koji je najvažniji datum u istoriji albanskog naroda. Zbog praznika, glavni grad Kosova je okićen albanskim zastavama i ulice su tradicionalno pune ljudi, koji dolaze iz svih krajeva zemlje. Vidno je pojačano prisustvo policije u gradu.

Zvaničnici opozicionih partija su istakli da će današnja manifestacija biti miran protest. Oni su od Kosovske policije zatražili da pomogne u očuvanju reda, dok su sami organizatori obezbedili oko hiljadu redara. Manifestacija će započeti albanskom himnom, a potom će uslediti govori opozicionih lidera. Završiće se umetničkim programom.

Za građane iz drugih opština, koji žele da dođu u Prištinu organizovan je prevoz.

Podsećamo, opozicija gotovo tri meseca blokira rad Skupštine tražeći da se povuku potpisi sa Sporazuma o zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije