Svijet

Privedene četiri osobe

MOSKVA - Rusko tužilaštvo privelo je četiri zaposlenika moskovskog aerodroma "Vnukovo" zbog nesreće u kojoj su poginule četiri osobe, uključujući francuskog naftnog magnata Kristofa de Maržerija, saopštila je danas ruska Istražna komisija.

U saopštenju se navodi da je priveden Vladimir Ledenev, glavni inženjer na aerodromu, koji je nadgledao uklanjanje snijega u noći kada se avion u kome je bio predsjednik francuske naftne kompanije "Total" sudario sa mašinom za čišćenje.

Privedeni su i nadzornik letova Roman Dunjajev, te kontrolori leta Svetlana Krivsun Aleksandar Kruglov, prenosi agencija TASS.

U saopštenju se navodi da su ove četiri osobe privedene zbog sumnje da su bili nemarni u obavljanju dužnosti prilikom nesreće privatnog aviona "falkon-50" u trenutku polijetanja letjelice za Pariz.

"Oni su privedeni i sa njima se vodi razgovor. Prema informacijama istražioca, privedene osobe nisu obezbjedile odgovarajuće bezbjednosne uslove koji se tiču letova i radova na zemlji što je dovelo do tragedije", rekao je portparol Komisije Vladimir Markin.

Vladimir Martinjenko, vozač mašine za uklanjanje snijega, ranije je priveden na 48 časova.

Mediji su javili da je Martinenko bio pijan u trenutku nesreće, što on negira, tvrdeći da je prije početka smjene samo popio kafu sa konjakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije