Svijet

Procurio snimak "ispitivanja" u Sjevernoj Koreji: Žena mučena zbog seksa s Kinezima

Procurio snimak "ispitivanja" u Sjevernoj Koreji: Žena mučena zbog seksa s Kinezima
Foto: Ilustracija | Procurio snimak "ispitivanja" u Sjevernoj Koreji: Žena mučena zbog seksa s Kinezom

PJONGJANG - U javnost su “procurili” šokantni snimci iz sjevernokorejskih zatvora, u kojima zatvorenici nakon mučenja nerijetko priznaju zločine koje nisu počinili.

Na snimku iz 2012. godine, koji je objavio "news.com", vidi se premlaćivanje žene koja je optužena za seks s muškarcima iz Kine i Južne Koreje, i mučenje jednog muškarca.

Snimak je procurio samo nekoliko dana nakon smrti američkog studenta Ota Varmbira. On je umro nakon što je pušten iz sjevernokorejskog zatvora u stanju kome.

Ljekari u Virdžiniji potvrdili su da je Varmbir pretrpio ozbiljne povrede mozga i sumnjaju da su nastale kao posljedica kardiopulmonalnog zastoja koji je prekinuo dovod krvi u mozak, a to se dogodilo dok je bio u pritvoru.

Sjeverna Koreja odbacila je optužbe o zlostavljanju 22-godišnjeg Varmbira dok je bio u pritvoru i u izvještaju osudila "neutemeljeno mišljenje prema kojem je umro od mučenja i zlostavljanja tokom navikavanja na prisilan rad".

U istom izvještaju rečeno je kako su ga ljekari "vratili u život" nakon što je njegovo "srce gotovo stalo", ali drugih detalja o njegovim zdravstvenim problemima nije bilo.

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja!

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije