Svijet

Pronađena tijela svih šest skijaša koje je pokrila lavina

Pronađena tijela svih šest skijaša koje je pokrila lavina
Pronađena tijela svih šest skijaša koje je pokrila lavina

PARIZ - Spasioci su danas pronašli tijela svih šest skijaša koji su se vodili kao nestali pošto ih je, dan ranije, pokrila lavina u francuskim Alpima, saopštila je francuska policija.

Grupa od šest iskusnih skijaša, starosti između 50 i 70 godina, ostavljeni su na planinskom vijencu na dvomeđi između Francuske i Italije, poznatom po turnom skijanju, gdje ih je uhvatila lavina, saopšteno je iz Kancelarije regiona Gornji Alpi na jugoistoku Francuske.

Tijela tri skijaša su pronađena u podnožju lavine, prije izlaska sunca, u maloj dolini na nadmorskoj visini od 2.500 metara, prije nego što je loše vrijeme primoralo spasioce da obustave spasavanje.

Poginuli skijaši su pronađeni na planiskom vijencu Kjueirasu u francuskim Alpima, prenijela je agencija AFP.

Tim od 18 spasilaca, potpomognuti helikopterom i psima tragačima nastavili su kasnije potragu i pronašli ostatak grupe nestalih skijaša.

Tijela ostale trojice su takođe pronađena na mjestu lavine, potvrdila je kapetan planinske policije Sara Šelpi za agenciju AFP.

Oko 30 ljudi svake godine izgubi život u lavinama u Francuskoj, čiji planinski vijenci privlače ljubitelje snijega iz cijelog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije