Svijet

Pucnjava u izraelskoj ambasadi u Jordanu, jedna osoba ubijena

Pucnjava u izraelskoj ambasadi u Jordanu, jedna osoba ubijena
Foto: BBC | Pucnjava u izraelskoj ambasadi u Jordanu, jedna osoba ubijena

AMAN - Jedan Jordanac je ubijen, a Izraelac je ranjen u nasilnom incidentu u izraelskoj Ambasadi u Amanu, objavljeno je danas na internet stranici jordanske vojske, dok je jordanska agencija Amon news javila da su ambasadu napali teroristi.

Na stranici se navodi da je tokom incidenta bilo i uboda nožem.

U saopštenju se ističe da je Izraelac u bolnici u "nestabilnom" stanju, a da je Jordanac preminuo nakon što je teže ranjen iz vatrenog oružja.

Neimenovani bezbjednosni zvaničnik potvrdio je da je Jordanac ubijen, a Izraelac ranjen, ali nije objavio druge detalje.

"Jordanac je ubijen, a Izraelac je zadobio ozbiljne povrede u incidentu koji se dogodio u izraelskomj ambasadi u Amanu", naveo je izvor, prenosi AFP.

Agencija Rojters prenijela je da policija ispituje incident u veoma zaštićenoj ambasadi, koja se nalazi u bogatom kvartu jordanske prestonice.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova nije komentarisalo izvještaj.

Jordanska novinska agencija navodi da je jedan od napadača ubijen u razmeni vatre, a da je teško povređeni izraelski pripadnik obezbeđenja prebačen u bolnicu, prenosi Tass.

Jordanske službe bezbjednosti blokirale su prilaz ambasadi, a prema neprovjerenim informacijama, među osobljem ambasade ima poginulih i ranjenih, navodi ruska agencija.

Istovremeno, jordanski sajt Hala Akbar objavio je da je u ovom nasilnom incidentu bilo i ubadanja, a da je Jordanac podlegao povredama od vatrenog oružja, prenosi AP.

Neimenovani bezbjednosni zvaničnik potvrdio je da je jedan Jordanac ubijen, a jedan Izraelac ranjen, ali nije pružio više detalja.

Do incidenta je došlo u trenutku kada su pojačane tenzije između Izraela i muslimanskog svijeta zbog detektora za metal koje je Izrael instalirao na svetilištu u Jerusalimu u kojem se mole i muslimani i Jevreji, napominje američka agencija, dodajući da su u petak hiljade Jordanaca protestovale protiv Izraela u Amanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije