Svijet

Pucnjava u jevrejskom dijelu Jerusalima, sedam ranjenih

Pucnjava u jevrejskom dijelu Jerusalima, sedam ranjenih
Foto: Ilustracija | Pucnjava u jevrejskom dijelu Jerusalima, sedam ranjenih

JERUSALIM - Izraelski zvaničnici saopštili da je sedmoro ljudi ranjeno, uključujući jednu osobu koja je zadobila povrede opasne po život, u oružanom napadu Palestinca.

Incident se dogodio kraj jevrejskog naselja na Zapadnoj obali.

Izraelska hitna pomoć Crveni Davidov štit saopštila je da su Izraelci stajali na autobuskoj stanici na ulazu u naselje Ofra na sjeveru Zapadne obale, kada su napadnuti, prenio je Asošiejted pres.

Kako se navodi, jedna 21-godišnja žena pogođena je u gornji dio tijela i u kritičnom je stanju, a među ranjenima su dvije djevojke i dva 16-godišnja mladića. Izraelski mediji navode da je žena, čiji je život u opasnosti, trudna.

Izraelska vojska je rekla da su meci ispaljeni iz palestinskog vozila. Vojnici koji su bili u blizini otvorili su vatru i organizovali potjeru za napadačem. Na video snimku sa poprišta napada vidi se kako je bijelo vozilo usporilo kraj mjesta za stopiranje i nakratko stalo.

Nakon što su meci ispaljeni vojnici su otvorili vatru. Vojska je saopštila da traži napadača u obližnjem selu Silvad i da je postavila kontrolne punktove. Palestinski očevici su rekli da je puno vojnika ušlo u to selo istočno od Ramale i da pretražuju jednu kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije