Svijet

Puškov: Moguće da je Turska napad na ruski Su-24 isplanirala sa SAD

Puškov: Moguće da je Turska napad na ruski Su-24 isplanirala sa SAD
Puškov: Moguće da je Turska napad na ruski Su-24 isplanirala sa SAD

MOSKVA - Postoji mogućnost da je Ratno vazduhoplovstvo Turske izvršilo napad na ruski bombarder Su-24 u okviru planirane akcije Turske zajedno sa Sjedinjenim Državama, izjavio je Aleksej Puškov, predsjednik Komiteta Dume za međunarodne poslove.

"To je bila namjerna akcija. Mislim da je osmišljena i da je unaprijed pripremljena", rekao je Puškov za kanal "Rusija 24".

On je naglasio da će dugoročne posljedice takvih postupaka za Tursku biti "veoma negativne".

"Sumnjam da je Turska hitno stupila u kontakt sa Vašingtonom i da je Vašington dao zeleno svjetlo za takvu akciju, ali mislim da je mogućnost da se o takvoj reakcija Turske govorilo izuzetno visoka", naveo je Puškov.

Prema njegovim riječima, o tome svjedoči podrška Turskoj predsjednika Baraka Obame i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koja se sastoji u tome da je, po njihovom mišljenju, Turska imala pravo da brani svoj suverenitet.

"Mislim da izvinjenja neće tu ništa promijeniti. Ne treba da čekamo izvinjenja. Moramo da izgradimo naše odnose sa Turskom na taj način da buduća Vlada shvati da su takve akcije u odnosu na Rusiju nedopustive",  zaključio je Puškov.

(NN/ruskarec.ru)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije