Svijet

Putin: Ekonomska kriza u Rusiji nije bila neočekivana

Putin: Ekonomska kriza u Rusiji nije bila neočekivana
Putin: Ekonomska kriza u Rusiji nije bila neočekivana

MOSKVA - Pojava ekonomske krize u Rusiji je bila predvidiva, rekao je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Vreme je sada teško, ali ništa neočekivano se nije desilo. Kriza je bila predvidiva", kazao je on na seminaru za rukovodioce saveznih i lokalinih organa, preneo je Tas.

Predsjednik je podsjetio da je usvojen plan prioritetnih mjera za obezbjeđenje održivog ekonomskog razvoja i socijalne stabilnsti koji je napravila vlada.

Za njegovu realizaciju biće izdvojena značajna sredstva, a biće usmjeren na dokapitalizaciju banaka koje se smatraju žilom kucavicom ekonomije, kao i na podršku poljoprivrednog i industrijskog kompleksa i stabilizaciju tržišta rada, rekao je Putin.

Šef države je zatražio da rukovodioci okruga prate situaciju na tržištima hrane i drugih osnovnih artikala i blagovremeno preduzmu potrebne mjere.

On je ukazao da ono što se dešava u okruženjenju i sopstvenoj privredi nije uvjek razlog za rast cijena i da se ne smije nikom dozvoliti da spekuliše sa problemima.

"Naši strateški ciljevi su isti kao i ranije. Neophodno je obezbjediti visoki tempo privrednog i povećanje efikasnosti i produktivnosti rada", rekao je šef države.

On je pozvao da se prevaziđu spoljni pritisci i da se ojača ekonomski i finansijski suverenitet.

Prema njegovim riječima "ruska privreda bezuslovno mora da bude i ostaće sastavni dio svjetske privrede".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije