Svijet

Putin: Moskva će na agresivne poteze odgovoriti proporcionalno

Putin: Moskva će na agresivne poteze odgovoriti proporcionalno
Foto: Tanjug/AP | Putin: Moskva će na agresivne poteze odgovoriti proporcionalno

MOSKVA - Moskva će proporcionalno odgovoriti na agresivne poteze NATO saveza koji predstavljaju direktnu prijetnju bezbjednosti Rusije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je tokom sastanka sa ruskim ambasadorima i izaslanicima, koji je održan u Moskvi, istakao da ključ za osiguravanje bezbjednosti i stabilnosti u Evropi leži u pojačavanju saradnje i vraćanju povjerenja, a ne u "uspostavljanju novih vojnih baza i izgradnji vojne infrastrukture Alijanse u blizini granica Rusije, kao što se to sada dešava", javio je TASS.

"Odgovorićemo proporcionalno na agresivne poteze koji predstavljaju direktnu prijetnju Rusiji. Naše kolege koje žele da podignu tenzije pokušavaju, na primjer, da u Alijansu uvedu Ukrajinu i Gruziju. Međutim, trebalo bi da razmisle o mogućim posljedicama takve neodgovorne politike", rekao je Putin.

Putin je napomenuo da postoji potreba za drugačijim, pozitivnijim planom, sa ciljem pojačanja saradnje i pronalaženja zajedničkih stavova i dodao da je o tome razgovarao sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom tokom sastanka u Helsinkiju ranije ove sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije