Svijet

Putin: Moskva očekuje normalizaciju odnosa

Putin: Moskva očekuje normalizaciju odnosa
Putin: Moskva očekuje normalizaciju odnosa

VLADIVOSTOK - Rusija očekuje okončanje ukrajinske krize i normalizaciju odnosa sa zapadnim partnerima, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Naravno da očekujemo da se situacija promijeni na bolje. Naravno da očekujemo kraj krize u Ukrajini i da želimo normalne odnose sa našim partnerima, uključujući SAD i Evropu", rekao je Putin za njemačku televiziju ARD.

Ruski predsjednik je ponovio da su sankcije štetne i za Rusiju i za globalnu privredu, prvenstveno zbog odnosa između Rusije i Evrope, prenosi TASS.

Govoreći o Ukrajini, Putin je naglasio da Rusija neće dozvoliti ukrajinskoj vladi da uništi političke protivnike na istoku Ukrajine i optužio zapadne medije za pristrasno izvještavanje.

"Najvažnije je nemati jednostran pogled na određeni problem", rekao je Putin.

On je podsjetio da i dalje traju sukobi na istoku Ukrajine i da je ukrajinska vlada rasporedila vojnike u regionu. "Čak je ispaljeno i više raketa, ali da li je to neko pomenuo? Ne, o tome nema ni riječi", upozorio je Putin.

On je ocijenio da to znači da zapadni mediji žele da ukrajinska vlada uništi sve tamo, uključujući svoje političke protivnike. "Da li je to ono što želite? To mi ne želimo i nećemo dozvoliti da se to dogodi", poručio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije