Svijet

Putin: Možemo očekivati nove incidente

Putin: Možemo očekivati nove incidente
Putin: Možemo očekivati nove incidente

MOSKVA - Nakon incidenta sa Su-24 u Siriji ne možemo isključiti druge incidente i naši građani u Turskoj se mogu naći u opasnosti, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

„Nakon onoga što se juče desilo ne možemo isključiti neke druge incidente, i ako do njih dođe mi treba na ovaj ili onaj način da reagujemo. I naši građani koji se nalaze u Turskoj, naravno, nalaze se u značajnoj opasnosti i Ministarstvo inostranih poslova obavezno je da o tome govori“, rekao je Putin.

Spaseni ruski pilot, koji je prebačen u bazu Hmejmim, biće nagrađen, rekao je Putin. Dekretom koji je potpisao ruski predsjednik, nagrađena su tri heroja sirijske operacije, od toga su dva odličja dodeljena posthumno.

Predsednik Rusije je dodao da će u rusku vojnu bazu u Siriji biti prebačen protivraketni kompleks S-300.

„Što se tiče mjera za osiguranje bezbjednosti letova naše borbene avijacije u Siriji, o kojima je juče bilo riječi, malo je prijedloga. O tome sam jutros razgovarao sa rukovodstvom Ministarstva odbrane. U Siriju će u našu vazdušnu bazu biti prebačen kompleks protivraketne odbrane S-300. Nadam se da će to, kao i druge mjere — to nije jedina mjera koju ćemo preduzeti — biti dovoljno da se osigura bezbjednost letova“, rekao je Putin novinarima.

„Problem nije u toj tragediji sa kojom smo se juče suočili juče, problem je mnogo dublji. Vidimo — i ne samo mi, uvjeravam vas, to vidi čitav svijet — sadašnje rukovodstvo Turske tokom dugog niza godina vodi prilično ciljanu unutrašnju politiku za podršku islamizaciji svoje zemlje“, izjavio je Vladimir Putin.

„Mi sami podržavamo islam, i to ćemo i dalje raditi, ali (u Turskoj) je riječ o podršci radikalnijim pravcima. I to samo po sebi stvara veoma nepovoljnu sredinu, atmosferu koja se na prvi pogled ne vidi“, naveo je predsjednik Rusije.

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije