Svijet

Putin: Neophodna federalizacija Ukrajine

Putin: Neophodna federalizacija Ukrajine
Putin: Neophodna federalizacija Ukrajine

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Ukrajini neophodna federalizacija, a da ljudi u regionima na jugoistoku te zemlje "treba da shvate da mogu donositi odluke o svojim životima".

 Putin je za njemački televizijski kanal "ARD" rekao da je Ukrajina kompleksna zemlje, i to ne samo zbog etničkog sastava već i sadašnjeg uređenja.

"Ima li budućnosti i kakva će biti? Mislim da sigurno ima. To je velika zemlja sa 43 do 44 miliona stanovnika. Velika evropska zemlja sa evropskom kulturom. Ali, nešto nedostaje i vjerujem da je to razumijevanje kako bi bila uspješna, stabilna i napredna. LJudi, koji žive na toj teritoriji, bez obzira na jezik kojim govore, moraju da osjećaju tu teritoriju kao svoju otadžbinu", naglasio je Putin.

Prema njegovim riječima, da bi to postigli, oni moraju da shvate svoj potencijal kao što je to slučaj i sa drugim teritorijama.

"Iz tog razloga ne razumijem nespremnost pojedinih političkih snaga iz Ukrajine da makar saslušaju o mogućnosti federalizacije", kaže Putin. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije