Svijet

Putin: Rusija će nastaviti da se razvija

Putin: Rusija će nastaviti da se razvija
Putin: Rusija će nastaviti da se razvija

MOSKVA - Rusija će prevazići sve poteškoće i nastaviti da se dalje razvija, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima gornjeg i donjeg doma ruskog parlamenta.

"Rusija će prevazići sve teškoće i nastaviti da se dalje razvija jer za to imamo sve što je neophodno", istakao je Putin.

Predsjednik Rusije je rekao da je rusko-američka trgovinska razmjena porasla za sedam odsto, dok je razmjena sa EU pala za 4,3 odsto.

"Trgovinski obrt Rusije sa EU je pao za 4,3 odsto, uvoz iz zemalja EU se smanjio za oko 7-10 odsto. Istina, mene je malo iznenadilo to što je trgovinski obrt sa SAD, naprotiv, porastao za sedam odsto", izjavio je predsjednik Putin.

On je dodao da je ruski uvoz američkih proizvoda povećan na 23 odsto, a da je trgovinska razmjena sa azijsko-pacifičkim regionom takođe povećana, prenosi RIA "Novosti".

"Kada je u pitanju trgovinska razmjena sa našim ključnim trgovinskim partnerom NJemačkom, situacija se pogoršala: razmjena je pala za 3,9 odsto, a u padu je i uvoz njemačkih proizvoda", istakao je Putin.

Odnosi između Moskve i Zapada pogoršani su zbog krize u Ukrajini i pripajanja Krima Rusiji.

SAD, EU, Kanada, Australija i Novi Zeland usvojili su prvi set sankcija protiv Moskve. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije