Svijet

Putin: Rusija izložena pritisku

Putin: Rusija izložena pritisku
Putin: Rusija izložena pritisku

MOSKVA - Rusija je izložena pritisku drugih zemalja jer vodi nezavisnu politiku, izjavio je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin na sjednici Savjeta bezbjednosti Rusije.

"Razlozi pritiskanja Rusije su jasni - mi vodimo nezavisnu unutrašnju i spoljnu politiku, ne trgujemo svojim suverenitetom", rekao je Putin.

On je ocijenio da se to ne sviđa svima, ali da drugačije ne može biti.

"Danas je očigledno da pokušaji da se unese razdor, da se podijeli naše društvo, da se igra na kartu određenih teškoća, da se napipa osjetljiva slaba karika - nisu dali očekivane rezultate. Očekivane za one koji su uveli mjere ograničenja našoj zemlji i nastavljaju da ih održavaju", dodao je predsjedik Rusije.

Putin je naglasio da ne treba računati da će se neprijateljski odnos Zapada prema Rusiji promijeniti.

"U doglednoj budućnosti ne treba računati da promjenu neprijateljskog odnosa nekih naših geopolitičkih oponenata", istakao je Putin. 

Oni koji su Rusiji uveli sankcije, kaže on, sami su vinovnici krize u Ukrajini.

Putin smatra da je potrebno uraditi analizu postojećih izazova i korigovati strategiju nacionalne bezbjednosti Rusije.

"Potrebno je u kratkom roku sprovesti analizu cijelog spektra potencijalnih izazova i rizika - i političkih, i ekonomskih, i informativnih, i drugih, i na osnovu toga korigovati strategiju nacionalne bezbjednosti Rusije", istakao je Putin.

Ruski predsjednik ocijenio je da Zapad nije uspio u namjeri da podjeli rusko društvo uvođenjem ekonomskih sankcija, prenosi "Vostok".

U govoru na sastanku predsjedničkog Savjeta bezbjednosti Putin je naveo da Zapad želi da kazni Rusiju za njen nezavisni kurs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije