Svijet

Putin: Rusija ne smije dozvoliti da bude izolovana

Putin: Rusija ne smije dozvoliti da bude izolovana
Putin: Rusija ne smije dozvoliti da bude izolovana

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija mora usresrediti na pitanja razvoja, ne smije dozvoliti da bude izolovana i mora razvijati odnose sa partnerima.

"Moramo mirno, dostojanstveno i efikasno graditi našu zemlju, ne smijemo dozvoliti da budemo izolovani od ostalog svijeta, kao ni prekidati odnose sa partnerima, ali ne smijemo ni dozvoliti odnos nepoštovanja prema nama", rekao je predsjednik Putin tokom posjete Krimu.

Putin je naveo da se treba konsolidovati i mobilisati ali ne za rat, niti bilo kakvu konfrontaciju već za napora rad u ime Rusije.

Tokom razgovora sa ruskim parlamentarcima na Jalti o situaciju u Ukrajini Putine je rekao da će Rusija učiniti sve da se zaustavi krvoproliće u ovoj zemlji.

Putin je rekao da treba pažljivo pratiti šta se tamo dešava.

"Postavljamo pitanja ukrajinskom rukovodstvu i svjetskoj zajednici, glavnim međunarodnim organizacijama i činićemo sve što od nas zavisi da se konflikt što prije okonča", rekao je Putin.

Predsjednik Rusije rekao je da ruske sankcije nisu osvetničke mjere već sredstvo za podršku domaće proizvođače i otvaranje domaćeg tržišta za nove partnere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije