Svijet

Putin: Sastanak prošao dobro

Putin: Sastanak prošao dobro
Putin: Sastanak prošao dobro

MILANO - Predsjednik Rusije Vladimir Putin, rekao je danas da su razgovori o ukrajinskoj krizi, koje je u Milanu vodio sa svojim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom i liderima Njemačke i Francuske, protekli dobro.

Čim su se razgovori završili, Putin je, u pratnji ruske delegacije - šefa diplomatije Sergeja Lavrova, ministra za energetiku Aleksandra Novaka i predsjednika Upravnog odbora "Gasproma", Alekseja Milera - odmah napustio prostoriju, a na pitanje kako su razgovori protekli, kratko odgovorio: "Dobro", preneijla je ruska agencija Tas s.

Ranije danas, Putin i Porošenko  sastali su se, po drugi put u Milanu, sa njemačkom kancelarkom Angeleom Merkel i predsjednikom Francuske Fransoa Olandom kako bi pronašli rješenje za krizu u Ukrajini.

Četvoro lidera sastali su se na marginama evro-azijskog samita.

Oni su prije toga održali sastanak sa britanskim i italijanskim premijerima Dejvidom Kameronom i Mateom Rencijem i predsjednik Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom.

Putin je rekao da je prvi sastanak bio "pozitivan".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da su razgovori bili "zaista teški, puni nerazumevijanja, neslaganja ali su i pored toga u toku, razmjena mišljenja je u toku".

Prema Peskovu, neki učesnici radnog doručka pokazali su "potpunu nespremnost da razumiju realnost u jugoistočnoj Ukrajini".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije