Svijet

Putin: Ubistvo Njemcova ima politički podtekst

Putin: Ubistvo Njemcova ima politički podtekst
Putin: Ubistvo Njemcova ima politički podtekst

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da ubistvo lidera opozicije Borisa Njemcova ima politički podtekst.

Putin je ubistvo Njemcova opisao kao "drsko". Ruski predsjednik zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova da Rusiju poštedi od takve sramote i tragedija.

"Konačno treba da poštedimo Rusiju od tragedija, poput ove posljednje. Mislim na drsko ubistvo Borisa Nemcova u samom centru Moskve", naglasio je Putin.

On je izrazio želju da se pojača policijska efikasnost, posebno u istragama o prekršajima političke prirode, prenioje TASS.

"Neophodan nam je napredak, novi kvalitet rada Ministarstva unutrašnjih poslova i cijelog sistema sprovođenja zakona. Najozbiljnija pažnja treba da bude posvećena visokoprofilnim prekršajima, uključujući one sa političkom pozadinom", dodao je Putin.

Njemcov /55/, koji je bio na nekoliko državnih funkcija tokom administracije predsjednika Borisa Jeljcina, a kasnije postao lider opozicije, ubijen je krajem prošle sedmice u centralnom dijelu Moskve. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije