Svijet

Putin i Oland odlučno za formiranje koalicije

Putin i Oland odlučno za formiranje koalicije
Putin i Oland odlučno za formiranje koalicije

MOSKVA - Gubici koje su pretrpjele Rusija i Francuska zbog terorističkih napada primoravaju nas da objedinimo napore u borbi protiv terora, ocjenio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa francuskim kolegom Fransoa Olandom.

„Mi tugujemo zajedno sa vama zbog žrtava u Francuskoj, kojih je, koliko mi je poznato bilo 130, dok je ranjeno 350 ljudi. Vi znate da je i Rusija pretrpjela značajne gubitke zbog najgnusnijeg terorističkog napada na civilni avion. Sve nas to tjera da objedinimo napore u borbi sa tim zlom", rekao je Putin.

Francuski predsjednik Fransoa Oland, sa druge strane, ponovio je da je neophodno formirati široku i moćnu koaliciju za borbu protiv terorizma.

„Upravo zato sam doputovao u Rusiju, kako bi se dogovorili kako da koordinišemo dalje korake za efikasnu borbu protiv zajedničkog neprijatelja", rekao je on.

Putin je potvrdio da se ruski i francuski stavovi po formiranju koalicije poklapaju.

„Jasno nam je da veliku pažnju posvećujete formiranju široke antiterorističke koalicije. Vi znate i naš stav — mi smo spremni da sarađujemo. Štaviše, smatramo da je koalicija apsolutno neophodna", rekao je Putin.

Francuski predsjednik Fransoa Oland doputovao je u Moskvu, gdje se sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

(N.N./Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije