Svijet

Putin i Porošenko za nastavak dijaloga

Putin i Porošenko za nastavak dijaloga
Putin i Porošenko za nastavak dijaloga

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov ukrajinski kolega Petro Porošenko dogovorili su se danas, tokom telefonskog razgovora, da se nastavi dijalog o okončanju sukoba na istoku Ukrajine, saopšteno je u Kremlju.

Dvojica lidera razgovarali su o "akcijama za olakšavanje mirnog  okončanja situacije na jugoistoku Ukrajine" i "dijalog će biti nastavljen", naveo je Kremlj.

Istovremeno, pres služba ukrajinskog predsjednika je saopštila da su Porošenko i Putin ukazali na značaj misije OEBS-a u nadgledanju sporazuma o prekidu vatre.
U saopštenju se dodaje da će obe strane nastaviti da "usklađuju aktivnosti da bi se podržao prekid vatre", prenijela je agencija Itar-Tass.


Porošenko je ranije u toku dana doputovao u Marijupolj, grad na istoku zemlje koji se nalazi na liniji fronta gde su sukobljene vladine i proruske snage.

Dolazak predsjednika Ukrajine u Marijupolj smatra se značajnim jer je taj grad-luka strateški važan i za Ukrajinu i za Rusiju.

Protokol o prekidu vatre na istoku Ukrajine potpisali su u petak u Minsku predstavnici Ukrajine i samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, a primirje je stupilo na snagu tog dana u 18 sati po lokalnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije