Svijet

Putin i njegovi supermeni: Ovako je ruski predsjednik čuvan u Grčkoj (FOTO)

Putin i njegovi supermeni: Ovako je ruski predsjednik čuvan u Grčkoj (FOTO)
Putin i njegovi supermeni: Ovako je ruski predsjednik čuvan u Grčkoj (FOTO)

Ruski predsednik Vladimir Putin je boravio u dvodnevnoj posjeti Grčkoj, 27. i 28 maja, a uoči njegovog dolaska, grčki mediji propratili su bezbjednosne mjere s posebnom pažnjom, pa čak i divljenjem.

Tokom posjete ruskog predsjednika na ulicama Atine bilo je raspoređeno dvije hiljade policajaca, dok je parkiranje u centru grada bilo zabranjeno.

Jedan novinar je napisao da je svaki korak visokog gosta strogo pratilo sedamdeset „supermena“ iz ruskih specijalnih snaga, čije su vještine „predmet brojnih legendi“.

Rusija i Grčka slave 2016. godinu povodom obilježavanja hiljadugodišnjeg ruskog prisustva na planini Atos, a ruski predsjednik je posjetio Grčku u znak sjećanja na istorijski datum i radi jačanja duhovne tradicije i zajedničkih vrijednosti.

Grupa stručnjaka koja je pripremala posjetu ruskog lidera doputovala je u Grčku dvije nedelje ranije da provjeri sve glavne tačke na ruti njegove posjete. Luksuzni hotel na istočnoj obali Atike, gde je Putin odsjeo jednu noć, pretvoren je u „tvrđavu“ kojoj „obični“ ljudi nisu mogli da pristupe.

 

Grčki mediji su raspravljali i o činjenici da će ruski predsjednik koristiti jednu od tri oklopne limuzine za prelazak sa jednog mjesta na drugo. Automobili su posebno pripremljeni za tu priliku. Međutim, na veliko razočaranje Grka, Putin se vozio u uobičajenoj povorci.

Uprkos brojnim plakatima na atinskim ulicama, na kojima je Putin kritikovan, odnosi između Grčke i Rusije i dalje su tradicionalno dobri. Prema istraživanjima, ruski predsjednik nalazi se daleko ispred evropskih političara kada je u pitanju odnos grčkih građana prema njemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije