Svijet

Putin o narednim predsjedničkim izborima: Ima vremena, pričaćemo

Putin o narednim predsjedničkim izborima: Ima vremena, pričaćemo
Foto: N.N. | Putin o narednim predsjedničkim izborima: Ima vremena, pričaćemo
Tanjug

DA NANG - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je još rano da se govori o njegovom učešću na predsjedničkim izborima 2018. godine u Rusiji.

"Ostaviću to (pitanje) bez odgovora. Kad dođe vrijeme razgovaraćemo o tome", rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon samita APEC, prenio je TAS S.

Pedizborna kampanja za predsednčke izbore u Rusiji trebalo bi da počne između 7. i 17. decembra, a izbori bi mogli da budu održani 18. marta 2018. godine.

Predsjednik Rusije je rekao da su navodnu vezu između Pola Manaforta, bivšeg menadžera predizborne kampanje američkog predsjednika Donalda Trampa i Rusije, izmislili Trampovi protivnici kao oružje protiv američkog predsjednika, prenio je TAS S.

Izvještaji o tome da su moji rođaci imali kontakte sa Trampovom administracijom nisu istiniti, rekao je Putin.

U medijima je pominjana veza između Trampovog ministra trgovine Vilbura Rosa i Putinovog zeta.

Predsjednik Rusije je rekao i da je razočaran ograničenjima koje su SAD uvele za ruske medije na svojoj teritoriji, što je ocijenio kao napad na slobodu govora.

On je rekao da će Rusija odgovoriti proporcionalnim i recipročnim mjerama.

"Želim da vam skrenem pažnju na činjenicu da niti je bilo niti može da bude potvrde da su se ruski mediji miješali u izborne kampanje", rekao je Putin.

On je dodao da su mjere odmazde, o kojima se raspravljalo u ruskom parlamentu kao odgovor na ograničenja, koje su uvele SAD Russia Today, prirodne, iako "možda malo prestoge".

Ruski parlament je upozorio SAD juče da bi pojedini američki i drugi strani mediji mogli da budu u Rusiji proglašeni "stranim agentima" i obavezani da redovno objavljuju u potpunosti podatke o svom osnivaču, finansijama i osoblju.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije