Svijet

Putin optužio Obamu da ima neprijateljski stav prema Rusiji

Putin optužio Obamu da ima neprijateljski stav prema Rusiji
Putin optužio Obamu da ima neprijateljski stav prema Rusiji

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je svog američkog kolegu Baraka Obamu da ima "neprijateljski" stav prema Rusiji u intervju za srbijanski dnevni list Politiku koji je u srijedu objavio Kremlj.

U intervju datom uoči njegovog dolaska u Beograd, u zvaničnu posjetu Srbiji, Putin je takođe upozorio Sjedinje Američke Države i njihove saveznike na opasnosti koje za "staretešku svjetsku stabilnost" predstavljaju "pokušaji ucjenjivanja Rusije".

Putin se referirao na govor koji je nedavno održao Obama u Generalnoj skupštini UN-a, kada je među glavne svjetske prijetnje svrstao "agresiju Rusije u Evropi", aludirajući na Ukrajinu.

"Ove Obamine riječi su dodatak sankcijama koje su SAD i njegovi saveznici uveli svim sektorima naše ekonomije - pa je teško ovaj stav nazvati drugačije nego neprijateljskim", izjavio je Putin.

Ruki predsjednik traži od Vašingtona i njegovih saveznika da uzmu u obzir interese Moskve umjesto da pribjegavaju pritisku.

"Nadamo se da će naši partneri shvatiti nerazuman karakter pokušaja da ucjenjivanja Rusije - i da će se sjetiti šta nesloga među velikim nuklearnim silama može izazvati u odnosu na svjetsku stratešku stabilnost", kazao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije