Svijet

Putin otkrio dva glavna zadatka ruske armije

Putin otkrio dva glavna zadatka ruske armije
Foto: N.N. | Putin otkrio dva glavna zadatka ruske armije

MOSKVA - Jačanje odbrambenih kapaciteta "nuklearne trijade“ i pouzdana zaštita od spoljnih prijetnji su glavni zadaci vojnih snaga Rusije, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na proširenoj sednici kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

Sve vrste i rodovi ruske vojske 2018. godine razvijali su se izbalansirano, rekao je Putin.

"Sve vrste i rodovi vojski razvijali se balansirano u skladu sa usvojenim planovima i novim državnim programom za naoružavanje i opremljeni su savremenim oružjem“, istakao je Putin.

Nuklearna trijada Rusije značajno je ojačala, a udio savremenog naoružanja iznosi 82 odsto, istakao je Putin.

Najnovije rusko oružje, koje će obezbijediti Rusiju decenijama unaprijed, čini da se svi koji su navikli na agresivnu retoriku zamisle. Novo oružje će višestruko povećati kapacitete armije i flote.

"Ozbiljni, prodorni koraci preduzeti su u razvoju najnovijeg oružja kakvog nema na svijetu, o kome sam govorio u obraćanju Saveznoj skupštini 1. marta ove godine“, rekao je šef države. "Nadam se da će naši novi sistemi učiniti da se zamisle oni koji su navikli na militarističku i agresivnu retoriku.“

Rusija će takođe preduzeti dodatne mjere na jačanju bezbjednosti ukoliko SAD istupe iz Sporazuma o raketama srednjeg i kraćeg dometa, istakao je ruski predsjednik.

 

NATO je tokom 2018. godine nastavio da povećava svoju vojnu infrastrukturu oko granica Rusije, rekao je Putin.

Uskoro opširnije…

(sputnik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije