Svijet

Putin pozvao na prekid vatre u Ukrajini

Putin pozvao na prekid vatre u Ukrajini
Putin pozvao na prekid vatre u Ukrajini

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas na prekid vatre između proruskih snaga i ukrajinskih trupa na istoku Ukrajine, kako bi se omogućili pregovori.

"Direktni pregovori između suprotstavljenih snaga moraju se uspostaviti što je prije moguće. Sve strane u konfliktu moraju brzo obustaviti sukobe i početi mirovne pregovore", rekao je Putin na sastanku sa vrhom Ruske pravoslavne crkve.

Putin je dodao da je ono što se dešava na istoku Ukrajine "užasno i tragično" i da to svi posmatraju "sa velikom brigom i tugom".

Lavrov: Moskva ne može sama tražiti rješenje

Zapad ne može da zahtijeva od Rusije da sama pronađe rješenje za ukrajinsku krizu, tražeći od pobunjenika da se predaju ili da jednostavno prihvate poraz, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Ne treba tražiti da jedino mi vršimo pritisak na pobunjenike i ubijedimo ih da se predaju ili da se zahvale pobjedniku", rekao je Lavrov za Televiziju "Rusija 24".

Lavrov kaže da američki državni sekretar DŽon Keri još nije objasnio zašto SAD smatraju da je moguće da vlasti u Iraku, nakon održanih izbora, dijele vlast sa onima koji nisu prihvatili izborne rezultate, dok je u Ukrajini svaki dijalog sa opozicijom isključen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije