Svijet

Putin s Merkelovom o Siriji, Ukrajini, finansijama

Putin s Merkelovom o Siriji, Ukrajini, finansijama
Foto: N.N. | Putin s Merkelovom o Siriji, Ukrajini, finansijama

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o rješavanju sukoba u Siriji i situaciji u Ukrajini, ali i o negativnim tendencijama na globalnom finansijskom tržištu.

"Ruski predsjednik je obavijestio njemačku kancelarku Merkel o sporazumu između Rusije i Turske o stabilizacionim naporima u zoni deeskalacije u Idlibu, koji je sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom postigao 17. septembra u Sočiju", saopštio je Kremlj, prenosi Tass.

Putin i Merkelova danas su razgovarali i o Ukrajini i izrazili riješenost da nastave rad u okviru takozvanog Normandijskoj kvarteta.

Takođe su razgovarali o potrebi da Kijev obezbijedi specijalni status Donbasu na istoku Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Tema današnjeg razgovora ruskog predsjednika i njemačke kancelarke bilo je i prevazilaženje negativnih tendencija na globalnom finansijskom tržištu.

Razgovor je održan na inicijativu njemačke strane, a sagovornici su se saglasili da "nastave kontakte na raznim nivoima", zaključuje se u saopštenju Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije