Svijet

Putin smijenio osam ruskih generala

Putin smijenio osam ruskih generala
Putin smijenio osam ruskih generala

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izdao je ukaz o smjenjivanju niza službenika u bezbjednosnim strukturama zemlje.

Smijenjeno je osam generala u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu za vanredne situacije i Istražnom komitetu Rusije, saopšteno je na zvaničnom sajtu Pravne službe za informisanje Rusije.

Sa funkcije je, na osnovu ukaza, smijenjen zamjenik šefa Glavne uprave za bezbjednost general-major Vitalij Frolov.

U istom resoru dužnosti je oslobođen general-major Dmitrij Šeršakov, a smijenjen je i rukovodilac Istražnog komiteta Rusije za Tambovsku oblast general-major Aleksandar Tiskovski. Akademija za upravljanje Ministarstva unutrašnjih poslova ostala je bez zamjenika načelnika general-potporučnika Vasilija Bikadorova.

U tom ministarstvu smijenjeni su i general-major Aleksej Lauškin i pukovnik Oleg Pravosud, koji je bio načelnik Odjeljenja za materijalno-tehničku i medicinsku zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Među službenicima u Ministarstvu unutrašnjih poslova smijenjeni su i zamjenik ministra unutrašnjih poslova za Baškortostan Vjačeslav Andrejev i načelnik Glavne uprave za Krasnojarski kraj Vadim Antonov.

Smenjeni su i glavni tužioci Samarske oblasti i Stavropoljskog kraja Murat Kabalojev i Jurij Turigin. Ruslan Medvedev imenovan je za glavnog tužioca u Amurskoj oblasti. Ukaz sadrži još informacija o nizu otpuštanja i imenovanja na dužnosti.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije