Svijet

Putin sprema govor, da li će oboriti rekord?

Putin sprema govor, da li će oboriti rekord?
Foto: N.N. | Putin sprema govor, da li će oboriti rekord?

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin održaće sutra govor u Federalnoj skupštini, jedan od nizu obraćanja tog zakonodavnom tijelu Ruske federacije koja je imao od 2000. godine.

TAS S navodi da je Putin najduži govor održao prošle godine, u trajanju od sat i 55 munita, a najkraća obraćanja od 48 minuta imao je 2004. i 2005. godine. U prosjeku su Putinovi govori trajali po sat i 15 minuta, dok je Dmitrij Medvedev tokom godina kada je obavljao predsjedničku funkciju prosječno govorio po sat i 20 minuta.

Putinovo prvo obraćanje parlamentu iz 2000. godine, po stupanju na dužnost predsjednika Rusije, imalo je najmanji broj riječi - 5.146, dok je njegov prošlogodišnji govor i po tome bio najobimniji i sastojao se od 11.428 riječi.

Navodi se da predsjednički govor obično prati oko 1.000 zvanica, među kojima su poslanici gornjeg i donjeg doma ruskog parlamenta, ministri, zvaničnici predsjedničke administracije, čalnici Ustavnog i Vrhovnog suda, diplomate, novinari i drugi. Najmanje ih je bilo tokom prvog Putinovog govora - 980, a rekordnih 1.100 zvanica je zabilježeno 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije