Svijet

Putinove riječi istrgnute iz konteksta

Putinove riječi istrgnute iz konteksta
Putinove riječi istrgnute iz konteksta

MOSKVA - Pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov izjavio je danas da su riječi Vladimira Putina o mogućnosti da "uzme Kijev za dvije nedjelje" istrgnute iz konteksta i da su imale sasvim drugačiji smisao, a da je nekorektno objelodanjivanje predsjednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza sadržaja telefonskog razgovora s Putinom.

"Da li je to rečeno ili ne, po meni je to istrgnuto je iz konteksta i imalo je potpuno drugačiji smisao", rekao je Ušakov.

Putinov pomoćnik je rekao da je objavljivanje detalja telefonskog razgovora "nekorektno" i da "izlazi iz okvira diplomatske prakse".

"Ukoliko je to bilo učinjeno, smatram da je to nedostojno za jednog ozbiljnog političara", kazao je Ušakov, a preneo Itar-Tass, dodajući da je predstavnik Kremlja još jednom demantovao ifnormacije o ulasku ruske vojske u Ukrajinu.

Ruska agencija podsjeća da se u štampi pojavila informacija u kojoj se Barozu pripisuju riječi o njegovom telefonskom razgovoru sa Putinom, u kom je navodno ruski predsjednik rekao da bi u slučaju potrebe ruska vojska brzo mogla da zauzme Kijev.

Kako prenose ruski mediji, informaciju je objavila juče italijanska "Republika", a razgovor je obavljen 29. avgusta, uoči samita EU.

Njemačkom "Špiglu" u onlajn izdanju jedan zapadnoevropski diplomata je potvrdio da je Barozo - koji je tražio objašnjenje povodom navodnog prelaska vojnika ukrajinske granice, tako opisao taj razgovor učesnicima samita, preneo je "Dojče vele" na ruskom.

"Republika" je pretpostavila da je izjavom ruski predsjednik stavio do znanja da ga ne treba provocirati uvođenjem novih sankcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije