Svijet

Razbijena "La Familia"

Razbijena "La Familia"
Razbijena "La Familia"

BEČ - Policija je u Beču razbila jednu porodičnu bandu narko-dilera - "La Familia", kada je uhapsila 18 osoba - članove klana, dilere i korisnike.

Tokom pretresa stanova policija je pronašla 28.000 evra i drogu, oružje i oko 350 biljaka kanabisa.

Glava bande bio je jedan 43-ogodišnjak, vrlo okrutan u svom "poslu", jer je i svoju djecu učinio ovisnicima od kokaina, kako bi "bolje" dilovali drogu, saopštila je policija, a prenose mediji.

Od ljeta je taj klan mjesečno prodavao drogu u vrijednosti od 56.000 evra.

Otac, maćeha, 19-ogodišnji sinovi blizanci, 22-ogodišnja ćerka, dvije bivše snahe u stare 32 i 37 godina, kao i aktuelni momak ćerke bili su glavni akteri porodične narko-bande.

Zajedno sa dva dilera, jednim 44-ogodišnjakom iz Donje Austrije i jednim 49-ogodišnjakom iz Beča, oni su činili "La Familia", kako se klan nazivao, koji je na veliko trgovao kokainom i marihuanom u glavnom gradu Austrije.

Otac porodice je i ćerku silom naterao da povuče prijavu koju je podnijela protiv svog 33-ogodišnjeg momka, nakon što ju je silovao i zlostavljao.

Otac je prijepodne radio u jednoj radionici u Beču, a poslije podne u svom stanu organizovao ''prođu'' droge preko članova porodice.

Njegova supruga je bila "banka", pošto je upravljala novcem i pomagala mužu u pakovanju i izdavanju droga i prilikom transporta.

Djeca su opsluživala klijente, jedan blizanac je zajedno sa bivšim momkom njegove sestre bio najbolji diler, koji je sa isporukom droge počinjao već ujutro, a bio je zadužen i za održavanje plantaže marihuane na jednom teniskom terenu u Beču, dok je drugi sin dilovao drogu u drugom kraju Beča.

Među klijentima "La Familia" bila je i jedna majka koja je za svoju 12-ogodišnju ćerku kupovala marihuanu.

Policija je, kako je saopštila juče, krajem prošlog mjeseca prekinula poslove te bande.

Oko 130 pripadnika specijalne jedinice upalo je na adrese članova bande i njihovih dilera.

U roku od pola sata uhapšeno je 18 osoba, nekoliko prilikom pokušaja bjekstva kolima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije