Svijet

"Rolex" traži izvinjenje od italijanskog premijera Rencija

"Rolex" traži izvinjenje od italijanskog premijera Rencija
"Rolex" traži izvinjenje od italijanskog premijera Rencija

RIM - Švajcarski proizvođač luksuznih satova "Rolex" tražio je izvinjenje od italijanskog premijera i ministra unutrašnjih poslova, pošto su nasilne demonstrante koji su prošle nedjelje devastirali dijelove Milana nazvali "bogatim, razmaženim derištima koja nose roleks", javlja agencija Rojters.

U otvorenom pismu objavljenom u vodećim italijanskim listovima, kompanija "Rolex" nastoji da ospori izjave koje su italijanski političari dali nakon što je policija prošle nedjelje bacila suzavac na demonstrante koji su bacali kamenice i Molotovljeve koktele po Milanu, razbijajući tako izloge prodavnica.

U obraćanju parlamentu poslije nereda, koji su održani protiv Svjetske izložbe u Milanu, italijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano je rekao da su fotografije policije pokazale da je jedan od demonstranata koji je razbio izlog banke nosio sat marke roleks.

"Juče na ulici vidio sam huligane koji nose kapuljače, i bogata, razmažena derišta sa roleksom", rekao je Alfano u parlamentu.

Poslije toga, italijanski premijer Mateo Renci je zahvalio građanima Milana za saniranje štete, koju su, kako je rekao, napravili "pojedinci s roleksima, koji su išli po gradu, uništavajući izloge prodavnica".

Ovakve izjave, međutim, nisu naišle na dobre reakcije švajcarskog proizvođača satova pa je generalni direktor "Rolexa" za Italiju Ðanpaolo Marini u otvorenom pismu poručio da nizak kvalitet fotografija, na kojima se vide demonstranti, ostavlja značajnu sumnju u pogledu toga da li oni uopšte nose roleks i da li je riječ o originalu ili jeftinijoj kopiji kupljenoj na italijanskim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije