Svijet

Rumunija: Uhapšeno 14 pljačkaša, ukrali robe za 10 miliona evra

Rumunija: Uhapšeno 14 pljačkaša, ukrali robe za 10 miliona evra
Rumunija: Uhapšeno 14 pljačkaša, ukrali robe za 10 miliona evra

U Rumuniji je danas uhapšeno 14 osoba osumnjičenih za pripadnost grupi dobro obučenih lopova koji su širom Evrope, u posljednje dvije godine, ukrali robe u vrijednosti od 10 miliona evra, saopštilo je rumunsko tužilaštvo.

Među uhapšenima je i vođa grupe, koji je u firmiranoj odjeći, a neki obučeni i kao žene, počinila mnogobrojne krađe, počev od 2013. godine u Rumuniji, Njemačkoj, Austriji i Belgiji.

U istrazi su pronađeni nakit, luksuzni satovi i automobili, uključujući i ljubičasti "Rols Rojs", u više od 50 pretraženih kuća, javila je novinska agencija Mediafax.

Članovi grupe regrutovani su na siromašnom rumunskom sjeveroistoku i morali su da potpišu sporazum sa "akademijom rumunskih kriminalaca", dajući lične podataka o svojim porodicama i pramen kose za identifikaciju, navela je istraga.

"Oni su bili obučeni da razbiju prozore, staklne vitrine, i ukradu luksuzne satove za veoma kratko vrijeme, za 30 sekundi", rekao je portparol policije Mihai Pitusku i dodao da su za obuku iznajmnjivali kuće sa zatamnjenim prozorima.

Policija je navela da je 200 detektiva bilo uključeno u istragu i da je među njima bilo i pripadnika rumunskih specijalnih snaga kao i tajnih agenata, prenijela je agencija AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije