Svijet

Rusija: Evropa otvara oči

Rusija: Evropa otvara oči
Rusija: Evropa otvara oči

MOSKVA - Najavljena posjeta italijanske delegacije Krimu znak je da Evropa otvara oči, ocijenila je član grupe poslanika ruske Državne dume za veze sa parlamentom Italije Irina Jarova.

Jarova je rekla da namjera italijanskih narodnih poslanika da posjete Krim nakon što su to učinile njihove francuske kolege, predstavlja manifestaciju narodne diplomatije.

"Prosvjetljenje Evrope - upravo to je rezultat odluka parlamentaraca različitih zemalja da posjete Krim. Parlament obavlja najvažniju misiju narodne demokratije koja u kontekstu zvanične međunarodne diplomatije ima važan informativni, politički i humanitarni značaj", rekla je Jarova.

Moguću posjetu predstavnika parlamenata drugih zemalja EU prokomentarisao je i šef Komiteta za međunarodne poslove Aleksej Puškov.

"Putovanje francuskih poslanika na Krim nije uspjelo da prođe u tišini: o njemu su pisali mnogi francuski mediji. Ona može da predstavlja okidač za druga putovanja", napisao je Puškov na "Tviteru".

List "Komersant" objavio je ranije da će italijanska delegacija na čelu sa članom komiteta za inostrane poslove parlamenta Italije Alesandro Batista u oktobru posjetiti Krim.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije