Svijet

Rusija: Žestok odgovor zbog političkog "bezobrazluka" Londona

Rusija: Žestok odgovor zbog političkog "bezobrazluka" Londona
Foto: N.N. | Rusija: Žestok odgovor zbog političkog "bezobrazluka" Londona

MOSKVA - Odgovor Rusije na potez Velike Britanije je žestok zbog političkog "bezobrazluka" Londona, budući da je ta zemlja etiketirala Rusiju da distribuira i primenjuje hemijsko oružje, izjavio je zamjenik šefa Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne odnoseVladimir Džabarov.

"Iako se radi samo o protjerivanju engleskih diplomata, naš odgovor je ovako žestok jer je Velika Britanija ničim izazvano etiketirala Rusiju da distribuira i koristi hemijsko oružje", rekao je Džabarov.

Istovremeno, poslanik Državne dume Rusije Leonid Slucki kazao je da je odgovor Moskve adekvatan i simetričan, s obzirom da je Velika Britanija pokrenula provokacionu kampanju kako bi ocrnila Rusiju povodom slučaja trovanja bivšeg ruskog i obavještajca Sergeja Skripalja.

"Velika Britanija samo sprovodi politiku Amerike bez ikakvih dokaza i nastoji da se suprotstavi Rusiji diplomatskim putem. Nismo mi to pokrenuli, bili smo prinuđeni da reagujemo", istakao je Slucki.

Oglasio se i senator Igor Morozov koji je prokomentarisao zatvaranje Britanskog savjeta u Rusiji, istakavši da je pod okriljem te institucije operisala britanska obavještajna služba.

"Sjetimo se kako je prije nekoliko godina u Rusiji uhapšen pripadnik britanske obavještajne službe MI-6 koji je radio pod okriljem Britanskog savjeta", rekao je.

On je dodao i da je Velika Britanija svojevremeno zabranila da u Londonu bude formiran Ruski centar za nauku i kulturu, iako je funkcija te institucije identična Britanskom savetu koji je djelovao u Rusiji.

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije