Svijet

Ruski avioni izveli vazdušne napade na Idlib, 23 ubijeno

Ruski avioni izveli vazdušne napade na Idlib, 23 ubijeno
Ruski avioni izveli vazdušne napade na Idlib, 23 ubijeno

IDLIB – Najmanje 23 osobe su ubijene, a 35 ih je ranjeno u ubijeno napadima koje su tri bombardera ruske vojske sinoć izvela u sirijskom gradu Idlibu

Zvaničnik lokalne Civilne zaštite Abdutazak Jubero rekao je za Anadoliju da su ruski avioni sinoć gađali naseljena mjesta Kusur i Suvre, te dvije bolnice Al Vatani i Ibn Sina, kao i džamiju Erar. Sve mete napada nalaze se na području Idliba koje je pod kontrolom sirijske opozicije.

Ističući kako su ruski avioni izveli ukupno 17 vazdušnih napada, Jubero je rekao da timovi Civilne zaštite i dalje pretražuju devastirane objekte u potrazi za novim eventualnim žrtvama.

Isti izvor javlja da su dvije gađane bolnice u velikoj mjeri devastirane i da više nisu u funkciji.

„Strahujemo da bi bilans stradanja moga biti i znatno veći jer do nekih srušenih zgrada još nismo ni stigli. Napad su izveli ruski avioni, a presretanjem bežične komunikacije smo se i uvjerili u to“, kazao je Jubero.

Snage odane režimu sirijskog predsjednika Bašara el Asada od oktobra prošle godine izvode žestoke napade na područja Idliba koja kontroliše opozicija, a u tome im podršku pružaju i ruske vazdušne snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije