Svijet

Ruski bombarder kružio oko kanadske fregate u Crnom moru

Ruski bombarder kružio oko kanadske fregate u Crnom moru
Ruski bombarder kružio oko kanadske fregate u Crnom moru

MOSKVA - Kanadska vlada objavila je u ponedjeljak da je lovac ruskih oružanih snaga "izvodio krugove oko NCMS Torotno", koji se nalazi u Crnom moru u misiji pod komandom NATO-a, osuđujući "nepotrebno provokativan" čin Rusije.

Rusija je u utorak odbacila optužbe o provokaciji koje joj je uputila Kanada nakon što je ruski bombarder nadlijetao jednu zonu Crnog mora gdje je plovila kanadska fregata, ustvrdivši da se radi o "planiranom" letu.

-Posade bombardera Su-24 i vojnog transportnog aviona An-26 ruskih oružanih snaga izvele su uspješno 7. septembra 2014. planirane letove iznad neutralnih voda Crnog mora - izjavio je portparol ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov, kojeg citira agencija Ria-Novosti.

-Putanja leta ruskih aviona prolazila je zonom gdje se nalazila kanadska fregata Toronto - kazao je on, ističući da se ruske letjelice "nisu približile stranom vojnom plovilu".

Kanadska vlada objavila je u ponedjeljak da je lovac ruskih oružanih snaga "izvodio krugove oko NCMS Torotno", koji se nalazi u Crnom moru u misiji pod komandom NATO-a, osuđujući "nepotrebno provokativan" čin Rusije.

Avion "nije predstavljao nikakvu prijetnju za kanadski brod",  kazao je, međutim, kanadski ministar obrane Rob Nikolson, prenosi Dnevnik.hr.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije