Svijet

Ruski stručnjaci idu na mjesto pada aviona

Ruski stručnjaci idu na mjesto pada aviona
Ruski stručnjaci idu na mjesto pada aviona

MOSKVA - Ruski stručnjaci pokušaće danas da stignu do mjesta pada malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine i pregledaju ostatke zajedno sa specijalistima iz međunarodne istražne komisije, saopštila je ruska agencija za civilnu avijaciju.

 "Danas će ruski predstavnici pokušati da stignu do mjesta pada `boinga-777` i zajedno sa specijalistima iz međunarodne istražne komisije pregledaju dijelove aviona na licu mjesta", navodi se u saopštenju Federalne agencije za vazdušni transport.

U saopštenju koje prenosi Interfaks navodi se da će ruski stručnjaci predati istražnoj komisiji sav materijal koji je zatražio predsjednik komisije.

Prethodno je objavljeno da će stručnjaci iz Holandije i Australije danas pokušati da stignu na mjesto pada aviona kompanije "Malezija erlajns" u regionu Donjecka, nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja ove sedmice.

U timu se nalaze i članovi Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju. Oni će zajedno pokušati da pronađu bezbjedan put od Donjecka do mjesta na kojem je avion pao.

Većina od 298 tijela nastradalih uklonjena je sa mjesta tragedije, ali neki tjelesni ostaci i lični predmeti i dalje se nalaze na terenu i nisu osigurani.

Ova oblast bila je nedostupna tokom prethodnih dana zbog sukoba između proruskih snaga i ukrajinske vojske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije