Svijet

SAD: Dječak star 11 godina osuđen za ubistvo djevojčice

SAD: Dječak star 11 godina osuđen za ubistvo djevojčice
SAD: Dječak star 11 godina osuđen za ubistvo djevojčice

VAŠINGTON - Američki sud proglasio je dječaka starog 11 godina krivim za ubistvo osmogodišnje djevojčice, koje je počinio nakon što mu ona i njena sestra nisu dale da pogleda njihove štence.

Sudija Denis Rouč je dječaka proglasio krivim za ubistvo sa predumišljajem i presudio da on treba da bude pod starateljstvom države dok ne napuni 19 godina, prenijela je agencija AP, koja nije objavila identitet dječaka pošto je maloljetan.

U presudi, koju je na svom sajtu objavila televizija WATE-TV, sudija je naveo da bi država trebalo da upotrebi sva raspoloživa sredstva da utvrdi zašto je dječak ubio devojčicu, kao i da on treba da prođe rehabilitaciju da se tako nešto nikad ne bi ponovilo.

"Dijete koje počini ubistvo sa predumišljajem ne može tek tako da bude ponovo pušteno u društvo", rekao je sudija.

Dječak je trenutno u pritvoru i vrši se procjena gde bi trebalo da bude smješten, izjavio je portparol američkog Ministarstva za socijalne službe Rob Džonson. On je dodao da dječak ima tri brata i dvije sestre, koji su smješteni kod rođaka i u državnim ustanovama.

Dječak i žrtva, osmogodišnja Mikejla Dajer, živjeli su u istom naselju kamp-prikolica u Tenesiju. Zločin se dogodio 3. oktobra prošle godine, kad je dječak sa prozora prikolice u kojoj je živio pričao sa Mikejlom, njenom 11-godišnjom sestrom i još jednom djevojčicom iste dobi.

On je zatražio od sestara da donesu svoje štence, a kad su to odbile, dječak je otišao po pištolj i vratio se sa dva, koje je pokazao djevojčicama. Prema navodima sudije, Mikejla mu se smijala rekavši da pištolji nisu pravi, da bi on zatim provjerio da li je pištolj napunjen, repetirao ga i ispalio joj metak nešto iznad srca.

"Djevojčica je pala na leđa, brzo ostala bez svijesti i nešto kasnije proglašena mrtvom", naveo je sudija u izvještaju, dodajući da je majka držala Mikejlu u naručju dok je umirala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije