Svijet

SAD: Ne sarađujemo s Rusijom u vazdušnim udarima u Siriji

SAD: Ne sarađujemo s Rusijom u vazdušnim udarima u Siriji
SAD: Ne sarađujemo s Rusijom u vazdušnim udarima u Siriji

RIM - Sjedinjene Američke Države tvrde u srijedu da nisu sarađivale s Moskvom u vazdušnim udarima koje je izvela Rusija u Siriji, koje je američki državni sekretr za odbranu Ashton Carter ocijenio "temeljnom greškom".

- Već sam rekao da mislim da Rusija ima lošu strategiju. Ona nastavlja da gađa ciljeve koji nisu ISIL-ovi (džihadističke države Islamska država) rekao je Carter u Rimu.

- Uprkos onome što kažu Rusi, mi nismo prihvatili da sarađujemo s Rusijom dok ona nastavlja svoju pogrešnu strategiju i gađa ciljeve koji nisu ISIL-ovi - dodao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojom talijanskom kolegicom Roberom Pinotti.

Ruski ministar odbrane je tvrdio u srijedu ujutro da je odgovorio na inicijativu Pentagona da se koordinišu vazdušni udari na ISIL u Siriji.

- Globalno, ovi prijedlozi se mogu implementirati - ocijenio je portparol ruskog ministarstva odbrane, general Igor Konačenkov, a prenijele ruske novinske agencije, precizirajući da su ruski i američki zvaničnici razgovarali u srijedu o tehničkim pojedinostima.

- Ono što ćemo mi napraviti je da nastavimo osnovne tehničke razgovore o profesionalnim procedurama sigurnosti za naše pilote koji lete iznad Sirije - rekao je Carter.

- To je sve - naglasio je on. Međutim, mi ćemo držati otvorenu liniju jer je to pitanje sigurnosti za naše pilote".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije