Svijet

SAD ove godine bez vojne parade jer je preskupa

SAD ove godine bez vojne parade jer je preskupa
Foto: Youtube/Screenshot | SAD ove godine bez vojne parade jer je preskupa

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo odbrane saopštilo da ove godine neće biti vojne parada u Vašingtonu "Dan veterana", čije je održavanje naložio predsjednik Donald Tramp.

Portparol Pentagona, pukovnik Rob Mening, kaže da su se vojska i Bijela kuća "sada saglasili da istraže mogućnosti za njeno održavanje u 2019. godini", prenosi agencija AP.

"Pentagon je prvobitno planirao paradu za 10. novembar 2018. godine", kako bi se "odala počast američkim vojnim veteranima i obilježila stogodišnjica od Prvog svjetskog rata".

Saopštenje je objavljeno samo nekoliko sati nakon izvještaja da bi parada koštala oko 92 miliona dolara, prema tvrdnjama američkih zvaničnika koji su se pozvali na preliminarne procjene, a koje su, kako navodi AP, tri puta veće od cijene koju je prvo najavila Bijela kuća.

Prema riječima zvaničnika, oko 50 miliona dolara bi pokrilo troškove Pentagona za avione, opremu, osoblje i drugu podršku za održavanje novembarske parade u Vašingtonu, dok bi ostatak troškova snosile druge agencije i u velikoj mjeri bi uključivali bezbjednosne troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije