Svijet

Sad i zvanično: U avionu Dalo erlajnsa eksplodirala bomba

Sad i zvanično: U avionu Dalo erlajnsa eksplodirala bomba
Sad i zvanično: U avionu Dalo erlajnsa eksplodirala bomba

MOGADIŠ - Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički avion avioprevoznika "Dalo erlajns" u utorak morao da prinudno sleti u Mogadiš, izjavio je danas somalijski ministar saobraćaja i avijacije, Ali Ahmed Džamak.

Prema njegovim riječima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namjera da svi u avioni budu ubijeni, prenio je Rojters.

Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspješno prizemljio letjelicu poslije incidenta, izjavilu su još u srijedu da je eksploziju u avionu somalskog avioprevoznika "Dalo erlajns" najvjerovatnije izazvala bomba.

Srpski pilot Vladimir Vodopivec (64) kazao je tada za "Blic" da misli da je u pitanju bila eksplozivna naprava i da je prijatelju rekao da je mislio da je to bila bomba.

Stručnjak za bezbjednost aviosaobraćaja Ksavijer Titelman je ranije, takođe, rekao da je uporedio snimke eksplozije sa fotografijama prethodnih eksplozija i da sve liči na eksploziju bombe, prenio je AFP.

Somalijski zvaničnici su saopštili da je jedan muškarac poginuo u eksploziji u avionu, koji je zbog tog incidenta morao da se vrati za somalijsku prestonicu Mogadiš i prinudno da sleti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije