Svijet

Sankcije za "Noćne vukove" i državnog tužioca

Sankcije za "Noćne vukove" i državnog tužioca
Sankcije za "Noćne vukove" i državnog tužioca

MOSKVA - Novim sankcijama SAD prema Rusiji obuhvaćen je i motociklistički klub "Noćni vukovi" i državni tužilac sa Krima Natalija Poklonskaja.

Američki predsjednik je objavio izvršnu uredbu, kojim je zabranjena trgovina sa Krimom, koji je sa Rusijom prisajedinjen u martu.

Među onima, koji se nalaze  na listi američkog Ministarstva finansija, nalaze se i "Noćni vukovi" sa kojima se sprijateljio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Lider "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov, takođe se nalazi na listi uz ostale druge istaknute ličnosti iz profederalnih snaga na istoku Ukrajine.

Američko Ministarstvo finansija navodi da su "Noćni vukovi" na listi jer su pojedini članovi te grupacije učestvovali u sukobima u Ukrajini i učestvovali  u napadima na gasno postrojenje i komandu mornarice u Sevastopolju.

Zaldostanov je danas putem moskovske radio stanice zahvalio Obami jer "poštuje" njegova dostignuća i što ga je stavio na listu.

Poklonskaja je na svom profilu na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavila svoju sliku na kojoj se široko osmjehuje i ispod koje je na engleskom i ruskom jeziku napisala - "Hvala za nove sankcije, SAD! EU, Švajcarska, Kanada, Australija, Japan, SAD...ko je sljedeći?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije