Svijet

Sarkozijevi psi uništili Jelisejsku palatu

Sarkozijevi psi uništili Jelisejsku palatu
Sarkozijevi psi uništili Jelisejsku palatu

PARIZ - Kućni ljubimci bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija za sobom nisu ostavili samo lijepe uspomene kada su zajedno sa svojim vlasnikom napustili Jelisejsku palatu.

Prema pisanju francuske štampe, Sarkozijeva čivava Tumi i labradori Klara i Dambldor ponašali su se kao pravi vandali, oštetivši  namještaj predsjedničke palate u vrijednosti od nekoliko hiljada evra.

"Jako su dobri. Zaista su zlatni", izjavio je u maju 2009. godine Sarkozi u intervjuu ženskom časopisu Femme Actuelle. Tada, međutim, nije rekao da im je glavna zabava da oštre zube na nogama fotelja i sofa i zapišavaju tepihe i presvlake. 

Sajt Mediapart piše da je posebno stradao namještaj u "Srebrnom salonu", istorijskoj sali u kojoj je 1815. Napoleon potpisao svoju abdikaciju i u kojoj je predsjednik Feliks For umro 1899. od srčanog udara na rukama svoje ljubavnice.

"Bilo je potrebno angažovati nekoliko zanatskih radionica da bi se popravila šteta", saopštila je služba zadužena za održavanje i restauraciju namještaja Jelisejske palate, navodeći da troškovi prevazilaze 6.600 evra.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije