Svijet

Sastanak ministara unutrašnjih i spoljnih poslova evropskog bloka

Sastanak ministara unutrašnjih i spoljnih poslova evropskog bloka
Sastanak ministara unutrašnjih i spoljnih poslova evropskog bloka

LUKSEMBURG - Šefovima evropskih diplomatija na današnjem sastanku u Luksemburgu pridružiće se i ministri unutrašnjih poslova radi razgovora o jučerašnjem brodolomu u Sredozemnom moru, gdje je poginulo oko 700 osoba.

Prema riječima zvaničnika Evropske komisije, sastanak šefova diplomatija zakazan je ranije, ali je dnevni red promijenjen nakon stradanja više od 700 migranata.

Zvaničnici navode da će se evropski ministri unutrašnjih i spoljnih poslova EU sastati u popodnevnim časovima i da će sastanku prisustvovati i evropski komesar za unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos.

Portparol UNHCR Karlota Sami izjavila je da sve ukazuje na to da je jučerašnja tragedija najveća do sada u Sredozemnom moru.

Španski premijer Marijano Rahoj istakao je da Evropa rizikuje da "nanese štetu svom kredibilitetu, ukoliko ne bude u stanju da spriječi slične tragične situacije, koje se dešavaju svakodnevno".

Pored današnjeg sastanka, predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk razmatra održavanje i vanrednog sastanka o novonastaloj krizi, ali još nije utvrđen datum. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije