Svijet

Sastanak stručnjaka u Parizu o istrazi nestalog aviona

Sastanak stručnjaka u Parizu o istrazi nestalog aviona
Sastanak stručnjaka u Parizu o istrazi nestalog aviona

PARIZ - Pet dana nakon što je pronađen dio krila aviona boing 777 uParizu će se danas sastati francuske i malezijske sudije, predstavnici policije i stručnjaci iz domena aeronautike da bi se dogovorili o aktivnostima i saradnji u istrazi o nestanku aviona na letu MH370.

U specijalnoj vojnoj laboratoriji u blizini jugozapadnog francuskog grada Tuluza biće obavljena analiza ostatka aviona koji je u subotu, 1. avgusta, dopremljen u Francusku.

Na osnovu tih rezultata biće utvrđeno da li je riječ o dijelu boinga 777 malezijske kompanije, koji je 8. marta 2014. godine nestao sa 239 putnika i članova posade.

Trag aviona, koji je letio iz Kuala Lumpura u Peking, izgubio se iznad Indijskog okeana pošto je, zbog još nepoznatih razloga, skrenuo s planirane rute.

U očekivanju početka tehničkog vještačenja, malezijski zvaničnici sastaće sa sa francuskim istražiocima i razgovaraće o podacima dobijenim analizom dijela krila i dijela putne torbe u laboratoriji u okolini Pariza.

Zasad je jedino sigurno da je to dio krila letjelice boing 777.

Osim tog dijela krila, na ostrvu Reunion pronađen je dio kofera, a prije dva dana i predmet, za koji istražioci smatraju da su vrata letjelice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije