Svijet

Sektaš godinama zlostavljao djevojčice

Sektaš godinama zlostavljao djevojčice
Sektaš godinama zlostavljao djevojčice

SAO PAULO - Vođa jedne američke sekte uhapšen je u Brazilu pod optužbom za seksualnu zloupotrebu više djevojčica, od kojih neke nisu imale više od 12 godina, saopštila je brazilska policija.

Samozvani pastor Viktor Barnard (53) je priveden u primorskom ljetovalištu Pipa, blizu grada Natal, u sjevernom Brazilu, u koordinaciji sa američkim organima gonjenja, saopštila je brazilska televizija Globo, a prenosi AFP.

Barnard, osnivač sekte "River road fellowship" u američkoj saveznoj državi Minesoti, je optužen za čak 59 seksualnim zloupotreba tokom gotovo deset godina.

Barnard je osnovao kamp u blizini grada Finlejson, oko 160 km sjeverno od Mineapolisa. Godine 2000. navodeći neke od sljedbenika da dozvole svojim kćerkama da tamo žive u njegovoj blizini. Mlade djevojke, koje je Barnard nazivao "djevicama", su živjele u posebnom kampu, pri čemu je on neke od njih između 2000. i 2009. seksualno zloupotrijebio, prije nego što je svoju porodicu i "crkvu" preselio u saveznu državu Vašington.

Dvije nekadašnje djevojčice koje su živjele u Barnardovom kampu, su istražnim organima saopštile da ih je on zloupotrijebio u 12, odnosno 13. godini.

Barnard je za seksualne zloupotrebe optužen aprila prošle godine i otad se nalazio u bjekstvu. Za informaciju o njemu bila je raspisana nagrada od 25.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije