Svijet

Senator rekao da je Obama glup

Senator rekao da je Obama glup
Senator rekao da je Obama glup

VAŠINGTON - Republikanski senator iz Ajove Čak Gresli izjavio je da je američki predsjednik Barak Obama glup, povodom njegovih skorašnjih komentara o radu Vrhovnog suda, koji odlučuje o ustavnosti zakona o zdravstvenom osiguranju.

Senator Gresli je na svom profilu na Twitteru napisao: "Amerikanci nisu glupi kao ovaj bivši profesor Ustavnog prava", komentarišući posljednja dešavanja oko zakona o zdravstvenom osiguranju koji je Obama podržao.

Američki predsjednik, koji je i bivši profesor Ustavnog prava, rekao je prošle nedjelje da očekuje da Vrhovni sud podrži zakon, kome se zdušno protive republikanci.

Obamin politički savjetnik Dejvid Akselrod nije ostao dužan Gresliju, narugavši mu se takođe preko Twittera.

"Glavu gore, senatore Gresli. Izgleda da je šestogodišnje dijete upalo u vaš nalog i poslalo budalastu poruku samo da bi Vas osramotilo", napisao je Obamin savjetnik.

Demokrate i republikanci duboko su suprotstavljeni po pitanju zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je uz veliku angažovanje predsjednika SAD usvojen prije dvije godine, a sada se odlučuje o njegovoj ustavnosti.

Obamina administracija želi da proširi zdravstveno osiguranje na više od 30 miliona neosiguranih Amerikanaca, kao i da uspori troškove rasta zdravstvenog sistema.

Međutim, 26 od 50 američkih saveznih država osporila je ustavnost zakona i o njemu sada odlučuje Vrhovni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije