Svijet

Šetnja prošla bez incidenata

Šetnja prošla bez incidenata
Šetnja prošla bez incidenata

MOSKVA - Marš organizovan u Moskvi u znak sjećanja na ubijenog političara Borisa Njemcova je završen mirno i bez incidenata, prenose ruski mediji.

Gradska uprava policije saopštila je sat vremena nakon početka događaja, da u maršu učestvuje 16.500 ljudi, dok su organizatori saopštili da je, u skladu sa njihovim očekivanjima, došlo oko 50.000 ljudi.

Kolona je krenula od stanice metroa Kitaj gorad i prešla preko Moskvorijeckog mosta tik uz zidine Kremljla, mjestu na kojem je ubijen Njemcov.

Veliki broj učesnika je nosio ruske zastave sa pogrebnom lentom, a neki su i na odjeći nosili crni flor.

U prvim redovima kolone bili su lideri liberalne opozicije, bivši premijer Mihail Kasjanov, političari Genadi i Dmitrij Gudkov, te Ilja Jašin.

Atmosfera na skupu je bila mirna. Snage bezbjednosti su preduzele sve neophodne mjere da bi bilo osigurano kretanje povorke.

Nekoliko hiljada policajaca onemogućilo je kretanje vozilima u nekoliko ulica u centru Moskve, zbog marša koji je počeo u 15 časova po moskovskom vremenu.

Boris Njemcov biće sahranjen u utorak, 3. marta, na moskovskom groblju, prenosi Tass.

Svjedoci opisali ubicu

Dva ključna svjedoka u ubistvu ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova u svom svjedočenju iznijela su fizički opis ubice, navode ruski mediji.

Policija traga za muškarcem visine između 170 i 175 centimetara, kratke kose, koji je nosio plave farmerke i braon džemper, javio je međunarodni servis vijesti Sputnjik.

Istražni komitet Rusije planira da sprovede dodatne istražne radnje kada je riječ o Ani Durickaji, sa kojom je Njemcov bio u društvu kada je ubijen.

Istražni komitet u ovom trenutku razmatra nekoliko mogućih scenarija zločina, od kojih neki dovode ubistvo opozicionara u vezu sa događajima u Ukrajini, terorističkim napadom na satirični nedeljnik "Chaarli hebdo" u Parizu i Njemcovim poslovnim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije