Svijet

Silovatelj petogodišnje djevojčice: Provocirala me je

Silovatelj petogodišnje djevojčice: Provocirala me je
Foto: Ilustracija | Silovatelj petogodišnje djevojčice: Provocirala me je

Seksualno nasilje bez presedana najgore je na svijetu u Indiji, gdje slučajevi grupnog silovanja, sodomije i sličnih zlostavljana redovno izazivaju bijes i zgrožavanje u ostatku svijeta.

"Independent" donosi priču Madhumite Pandi, koja je za temu svog doktorskog istraživanja odabrala upravo fenomen silovanja u Indiji te zbog toga intervjuisala više od stotinu evidentiranih i osuđenih seksualnih prestupnika u periodu od tri godine istraživanja.

Jedna od priča posebno ju je zgrozila i odlučila je da je podijeli s javnošću. Naime, osuđeni 23-godišnji muškarac koji je radio kao čistač hrama i nije imao završenu niti osnovnu školu zatvoren je 2010. godine zbog silovanja petogodišnje djevojčice.

Nakon hapšenja, policiji je svoju žrtvu opisao kao petogodišnju prosjakinju koja ga je "provocirala" dok je on bio zauzet svojim obavezama. 

Kad ga je Pandi zamolila da objasni šta podrazumijeva pod tim "izazivala", rekao je kako ga je "neprimjereno dodirivala i navlačila za ruku" pa je odlučio da je nauči "lekciju".

"Njena majka je bila takva, pa je bilo očigledno da mala ima isti takav problematičan karakter", rekao je on.

Okrivljavanje žrtve uobičajen je fenomen u naraciji seks zločinaca, pa ni u ovom slučaju nije bio drugačiji, iako je riječ o nedužnoj djevojčici od tek pet godina.

Jezive detalje toga kako ju je silovao, kako je vrištala i krvarila dok joj je oduzimao dječju nevinost te uzrokovao traumu koja će joj vjerojatno obilježiti čitav život Pandi je šokirala manje od činjenice da je napadač mogao da se "iskupi za svoj zločin", tako što bi oženio djevojčicu nakon svog puštanja na slobodu.

Psihoanaliza provedena nad monstrumom potvrdila je njegove specifične stavove prema ženskom rodu - otkrili su nedostatak seksualne odgovornosti uz nisku osjetljivost, kao i uvjerenje da su žene slabe, a muškarci imaju pravo da ih tretiraju kako žele.

Iskazivanje svoje seksualne samovolje i brutalnosti ovaj poremećeni Indijac doživljava kao osobinu muževnog muškarca, a djevojčicu je silovao zbog toga što je ženskog roda - jer po svojim sklonostima nije pedofil.

(Express.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije