Svijet

Sirijska Vlada demantovala da je napadala civile

Sirijska Vlada demantovala da je napadala civile
Sirijska Vlada demantovala da je napadala civile

DAMASK - Sirijska Vlada saopštila je danas da su SAD "fabrikovale" optužbe o njenim napadima na civile i napomenula da bi Vašington trebalo da kritikuje islamske militante koji su ubili američke državljane.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je "užasnut" bombardovanjima u provinciji Raka, u kojima su, kako je rečeno, sirijske državne snage ubile "desetine civila i uništile stambena područja".

"Sirijska arapska armija ne napada civile i neće to činiti", rekao je ministar informisanja Omran al Zubi, prenosi državna agencija SANA.

On je rekao da je Vašington dobio informacije od "terorističkih organizacija" u Siriji, poput "Islamske države" i "Nusra fronta", grupe koja sarađuje sa Al Kaidom.

U vazdušnim udarima državnih snaga na sjeveru Sirije prije četiri dana poginulo je 95 civila, objavila je ranije Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Provincija Raka je uporište "Islamske države", radikalne organizacije koja je zauzela veliku teritoriju Iraku i Siriji.

Sirijska vojska i snage pod vođtsvom SAD bombarduju mete u Siriji u odvojenim kampanjama i tvrde da progone militantne grupe.

"Američki Stejt department treba da ukaže poštovanje dušama američkih žrtava koje su ubili teroristi iz `Islamske države`, a ne da direktno fabrikuje optužbe protiv sirijske države, koja se godinama suočava sa terorizmom", rekao je Zubi.

"Islamska država" ubila je odrubljivanjem glave tri američka civila - dvojicu novinara i jednog humanitarnog radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije